Typer ferskvannsdelfiner

Delfiner er hvaler som lever i marine og indre vann. De er veldig intelligente dyr med en enorm kapasitet for kommunikasjon mellom dem. Ferskvannsdelfiner bor i elver i Asia og Sør-Amerika.

Disse typer delfiner er veldig truet, siden mennesker invaderer deres habitat, noe som påvirker reproduksjonen negativt. Elveforurensning, dammer og skipstrafikk er en negativ faktor for eksistensen av ferskvannsdelfiner.

Hvis du fortsetter å lese denne artikkelen, vil du kunne kjenne til de forskjellige typene delfiner av ferskvann, deres habitat og deres skikker.

Rosa delfin

Sannsynligvis den mest kjente blant delfiner i ferskvann er den rosa delfinen, eller boto. Dets vitenskapelige navn er: Inia geoffrensis, og den er utbredt over hele Amazonas og Orinoco-bassengene. Denne delfinen er den største av ferskvannsdelfinene, og måler nesten tre meter og veier opp til 185 kg. Han har 25-29 tenner i kjevene.

Den rosa delfinen har, i motsetning til sjømennene, ikke sveisede cervikale ryggvirvler. Noe som lar deg vri nakken i alle retninger. Boto er et veldig lekent dyr som ikke frykter mennesket, og nærmer seg ham for å bla.

Det som gir den navnet, er den rosa fargen på huden når den når voksen alder. Disse delfinene lever av fisk, inkludert piranhaer. De spiser også skilpadder og krabber. På den annen side er rovdyrene til den rosa delfinen okseshaien når det gjør at innkjøringer fra elven går oppover elvene. Alligatorer, anacondas og jaguarer angriper også disse vakre hvaler.

Tungmetallforurensning, cellulosefabrikker og annen menneskelig industri er en stor fare for arten. Det er et beskyttet dyr.

Boliviansk delfin og delfin fra elven Araguaria

- Den bolivianske delfinen

Det vitenskapelige navnet er Inia boliviensis og er mindre enn rosa, men det har et større antall tenner i himmelenes, totalt 31-35. Det er truet.

- Delfinen til Araguaria-elven

Denne delfinen, vitenskapelig kjent som Inia araguaiaensis, er en art av ferskvannsdelfin som ble oppdaget i 2014 . Det er det minste på det søramerikanske kontinentet, og har det minste antallet tenner i dets hemmerbare, totalt 24-28. Det er også en truet art.

Silver River Dolphin

Denne delfinen ofte kalt Tonina eller Franciscan i Argentina og Uruguay, lever i det store elvemunningen til Río Plata. Det vitenskapelige navnet er Pontoporia blainvillei . Denne hvitten på opp til 1, 80 meter kan leve i friskt eller salt vann om hverandre. Vekten er gjennomsnittlig 50 kg.

Fargen på denne delfinen er en gråbrun, lysere i magen. Tonina er en beskyttet hvaler, fordi den regnes som en sårbar art.

Ganges Dolphin

Ved elven Ganges, Brahmaputra, Meghna, Karnaphuli, Sangu og andre elver i India, Nepal, Bangladesh og Bhutan, er det en delfin som kan måle seg opp til 2, 60 meter . Hunnene er enda eldre.

Ganges- delfinen, en gangnetisk platanist, også kjent som en gangrenøs delfin eller shushuk, har redusert og truet populasjoner på samme måte som de søramerikanske kollegene. Denne hvitten er blind fordi den mangler krystallinsk . Den beveger seg gjennom ekkolokalisering (bølger som sendes ut av delfinen, spretter av gjenstandene og setter opp et mentalt kart over dens form og bevegelse i hjernen til hvalken).

Indus Dolphin

Indus-delfinen, Platanist-minor, er ganske lik Ganges. Det er også kjent som bhulan eller blind Indus-delfin. Størrelsen overstiger ikke 2, 5 meter. Denne hvitten er også blind og bruker det samme ekkolokasjonssystemet til sin kongen av Ganges.

Orgelet som ligger i hodene til begge artene som avgir denne ultralyden kalles foniske lepper . Det er en truet art.

Hvis du brenner for verdens marine dyr generelt, oppfordrer vi deg til å oppdage de marine dyrene i Baja California, så vel som den største sjøfisken i verden.

Hvis du vil lese flere artikler som ligner på typer ferskvannsdelfiner, anbefaler vi at du går inn i vår nysgjerrighetsdel av dyreverdenen.

Anbefalt

Kan du bade nyfødte katter?
2019
Omsorg for en hund i 10 trinn
2019
Tips for å fete en hest
2019