Puma fôring

Pumaen, Puma concolor, også kalt fjellløve, er en stor kattete som befolker begge amerikanske kontinenter . Det er, etter jaguaren, den nest største amerikanske kattedyret. Innbyggere fra Canada til Patagonia.

Kumaren er en vakker katt og et stort rovdyr. Han er for øyeblikket i fare for utryddelse og verdenslovene beskytter ham for å forhindre at han forsvinner. Det skyldes hovedsakelig avskoging, mangel på byttedyr og dets forfølgelse av mennesker.

Hvis du fortsetter å lese milanospettacoli.com, kan du finne ut om fôring av puma og andre nysgjerrigheter til dette vakre dyret.

Puma-habitat

Pumaen er dyret som er i stand til å leve i de mest forskjellige områdene på begge amerikanske kontinenter. Befolkningstettheten er veldig lav, men utvidelsesområdet er stort.

Det er fjell-, jungel-, hede- og skog-puber. Overlevelsen skyldes delvis den store kapasiteten til å tilpasse seg miljøet som er i stand til å blomstre og utvide på steder som Florida, der det ble ansett som utdødd. Oppdag mer om habitatet til pumaen på milanospettacoli.com.

Puma Dams

Puma byttedyr varierer avhengig av hvor de bor . I fjellterreng og skog er deres vanlige byttedyr hovdyr som hjort, når vi refererer til Nord-Amerika.

På det søramerikanske kontinentet er kamelider som guanaco pumas favorittbytte. På dette kontinentet konkurrerer imidlertid pumaen med jaguaren og må også livnære seg på mindre byttedyr som fugler og gnagere.

Nord-Amerika

Den nordamerikanske cougaren, som bor i det nordamerikanske vesten, handler om underarten: Puma concolor coguar. Maten deres består av 68% av store byttedyr som hvit-tailed hjort, muldyr rådyr og elg .

I delstaten Florida lever puber helst av villsvin og armadilloer .

En særegenhet ved pumaen er at eksemplene som bor i nærheten av begge polene er større enn de som bor i nærheten av Ecuador.

Mellom-Amerika

I Mellom-Amerika bor underarten kjent som Mellomamerikansk Puma, Puma concolor costaricensis .

Denne underarten lever av mindre fauna. Ungulater går ned til 35% av kostholdet sitt. Capybaras, piggsvin, mus, fugler, harer og til og med krypdyr er den viktigste kilden til mat for sentralamerikanske puber.

Sør-Amerika

På det søramerikanske kontinentet er pumaen mye mer utbredt over hele kontinentet enn på det nordamerikanske kontinentet, hvor befolkningen i denne kattedyret i utgangspunktet er konsentrert på vestsiden.

Dette faktum forklarer at det er flere underarter av puber:

  • Puma of North South America, Puma concolor concolor.
  • Puma of Eastern South America, Puma concolor anthony.
  • Puma of South America, Puma concolor puma .
  • Argentinske Puma, Puma concolor cabrerae .

Konkurransen med jaguaren tvinger cougaren til å mate på mye mer mangfoldig og mindre byttedyr .

Distemperen og cougaren

I Nord-Amerika sprer for øyeblikket ulykkes sykdom seg blant dyreliv. En av de berørte er cougaren .

En konsekvens av denne sykdommen er at den infiserte pumaen har mistet sin vanlige forebygging med hensyn til mennesker.

Inntil nå var det veldig vanskelig å observere puber i naturen, gitt deres reserve og forebygging før mennesker. Noe som har forårsaket angrep og til og med uroligheter inne i husene av syke cougars.

Hvis du vil lese flere artikler som ligner på Puma Feeding, anbefaler vi at du går inn i delen Balanserte dietter.

Anbefalt

Hvorfor kaster hunden min etter å ha spist?
2019
Forskjeller mellom kaniner og harer
2019
Giardiasis hos katter - symptomer og behandling
2019