Hvorfor den røde pandaen er i fare for utryddelse

Den røde pandabjørnen, mindre pandaen eller den røde vaskebjørnen, vitenskapelig kalt Ailurus fulgens, er et dyr som gradvis blir mer kjent over hele verden. Det er et dyr med pels som tiltrekker oppmerksomhet og er bedårende og morsomt, siden det har et utseende som blander det som en panda med en vaskebjørn og til og med en rev.

Det er i fare for utryddelse siden 90-tallet og situasjonen for tiden ser ut til ikke å bli bedre. Svaret på hvorfor den røde pandaen er i fare for utryddelse er at alle årsakene er på grunn av menneskers handlinger. Hvis du vil vite detaljer om egenskapene til den røde pandaen, inkludert fullstendig respons på risikosituasjonen din, kan du lese denne artikkelen hvor du finner alt du leter etter.

Rød pandafamilie og underarter

Det er generelt kjent ganske enkelt som en rød eller mindre panda, men det er områder der det kalles en liten panda, en liten panda, en rød vaskebjørn eller en rød panda, selv om det må huskes at det egentlig ikke er en bjørn (familie Ursidae ), så til tross for dens likheter i forskjellige aspekter er den ikke relatert til den gigantiske pandaen, og den er heller ikke en vaskebjørn ( Procyon- familien). I nyere vitenskapelige studier er det vist at den ikke har noe direkte forhold til pandaen og har fått en egen familie, Ailuridae, slik at den mindre pandaen er kjent som en ailurid. I tillegg er det to underarter av dette dyret: Ailurus fulgens fulgens eller vestlig eller mindre rød panda og Ailurus fulgens styani eller styans eller større rød panda.

Hannene veier mellom 4, 5 kg og 6 kg og hunnene mellom 3 kg og 4, 5 kg, så i størrelse blir de vanligvis sammenlignet med en mellomstor huskatt. Høyden er mellom 30 cm og 60 cm ved korset, og pelsen er rødbrun, med noen områder i ansiktet og ørene lysere og andre som magen og beina mørkere. Den tykke og hårete halen, med ringer i lysere brune toner, hjelper den å varme seg selv i tider med kulde og dekke seg til å sove, samt å ha balanse og holde på trærne. Den har delvis uttrekkbare klør og en falsk tommel, en forlengelse av håndleddet, som hjelper den å fange seg godt i greinene.

De er ensomme dyr, og det å være voksne forholder seg bare til kameraten. Hunner føder mellom 1 og 4 avkom om våren og sommeren, men hannene er ikke interessert i avkom. Dermed er det også de ensomme hunnene som oppdrar sine små i hiet i 90 dager.

Rød panda-habitat, hvor bor du?

Ailurus fulgens lever i junglene i det høye høyde på det asiatiske kontinentet og deler naturtyper i gigantpandaen, men den yngste er mer utbredt i territoriet. Dens habitat er fjellene i Nord-Myanmar (Burma), Nepal, de sentrale og sørlige regionene i Kina og området i det nordøstlige India. Selv om det er distribuert i forskjellige områder i fire land, har utvidelsen og befolkningstettheten blitt kraftig redusert.

Utelivet til den mindre pandaen i trærne

Disse dyrene lager natteliv, det er når de er mest aktive, og de sover i løpet av dagen, så de drar ut for å lete etter mat fra solnedgang til soloppgang.

De er arboreale dyr, de lever nesten hele tiden på trær og går bare ned hvis det virkelig er nødvendig. Derfor sover, fôrer de og forholder seg alltid til trær og utviklet seg derfor ved å utvikle spesielle klør og hale for denne typen liv.

Fôring av rød panda

De er altetende dyr, og en av deres viktigste matvarer er bambus, men de spiser også røtter, frukt, frukt, spesielt eikenøtter, egg, insekter og i tider som kan trenge ekstra protein, noen små fugler og små pattedyr.

Den røde pandaen er i fare for utryddelse, hvorfor?

I følge forskjellige studier som er gjort de siste to tiårene, er røde pandaer i fare for utryddelse siden 1990-tallet . Faktisk blir det fortsatt utført studier og omtrent 2500 modne voksne individer har blitt løslatt for øvrig, et ganske lite antall, selv om det selvfølgelig er flere eksempler i fangenskap.

Noen av studiene som er utført, og som kan gi oss data, for eksempel når denne arten begynte å bli truet og detaljer om dens egenskaper er følgende:

  • Studien av Bing Su, Yunxin Fu, Yingxiang Wang, Li Jin og Ranajit Chakraborty om "Genetic Diversity and Population History of the Red Panda (Ailurus fulgens) som utledet fra Mitochondrial DNA Sequence Variations" og publisert i Molecular Biology and Evolution, volume 18, nummer 6, 1. juni 2001, sider 1070-1076.
  • Studien utført av Fuwen Wei, Zuojian Feng, Zuwang Wang og Jinchu Hu om Nåværende distribusjon, status og bevaring av ville røde pandaer Ailurus fulgens i Kina” og publisert i Biologisk konservering Volum 89, utgave 3, august 1999, side 285 -291.

I det siste kan vi bekrefte at i løpet av midten av 1990-tallet hadde habitatet for denne arten i Kina blitt redusert betraktelig, og dermed mengden av individene. Spesifikt i provinsene Gansu hadde Qingahi, Shaanxi og Guizhou allerede blitt utdødd. I dag er den negative innvirkningen på denne arten enda større, og situasjonen har blitt verre til det punktet at mennesket har avskoget mer enn 50% av habitatet til den røde pandaen og jakter ham for å fange den i live og selge den til dyrehager og som et dyr av selskap, noe ulovlig i forskjellige land i verden.

Imidlertid indikerer IUCNs rødliste over organisasjonen for truede arter at denne arten i 2008 ble ansett som en sårbar tilstand, det vil si at den hadde begynt å komme seg og etterlater faretilstanden, men anslår også at populasjonsutviklingen Det var synkende og mistet volumet år etter år. Derfor, når informasjonen er oppdatert, er det sannsynlig at dette lille pattedyret har kommet tilbake til faretilstanden, spesielt når de siste tallene i befolkningen er løslatt.

Noen lurer på hva prisen på den røde pandaen er fordi den prøver å kjøpe dette dyret for å ha det som kjæledyr, noe som er en stor feil siden det ikke har blitt temmet på noe tidspunkt og trenger å leve i frihet til å blomstre. I et hus kan vi ikke tilby deg de forholdene du trenger for å være sunne, fysisk og mentalt, eller slik at du kan reprodusere og overleve ordentlig.

Hvis du vil lese flere artikler som ligner på Hvorfor den røde pandaen er i fare for utryddelse, anbefaler vi at du går inn i vår kategori av truede dyr.

Anbefalt

Midd hos hunder - symptomer, smitte og behandling
2019
Hvor bor cougaren?
2019
Influensa hos hunder - Symptomer og behandling
2019