Hvor bor cougaren?

Puma eller puma concolor er et av de kjøttetende pattedyrene vi kan finne på det amerikanske kontinentet . Selv om størrelsen er betydelig, klassifiseres den som en liten katt fordi den ikke brøler som noen av sine nærmeste slektninger, men den spretter ganske enkelt.

Det okkuperer et stort territorium i Amerika, og vi kan finne deg fra Canada til Argentina. Den har en bred fordeling takket være dens tilpasningsdyktighet i forskjellige naturtyper: vi kan finne den i skog, fjellrike ørkener eller lavlandet. Det er den nest største katten i Amerika, etter jaguaren så vel som den fire største i verden, bak løven, tigeren, jaguaren og deler fjerdeplassen med leoparden.

I milanospettacoli.com vil vi forklare hvor pumaen bor, hvordan er dens habitat og spesifikke distribusjon og andre detaljer som du vil elske å vite:

Kumaren i Nord-Amerika

Pumaen finnes i Nord-Amerika, nærmere bestemt underarten Puma concolor coucaguar, denne kan finnes i hele Nord-Amerika, til det nordlige Nicaragua. Denne underarten er offisielt utdødd i Øst- USA, så den kan bare finnes i Vesten.

I Canada er det omtrent 3000 eksemplarer, mens det i USA er snakk om i gjennomsnitt 10.000 pumaer. Det er en art som er i fare for utryddelse, klassifisert som sårbar og som bare okkuperer 5% av territoriet som den en gang okkuperte.

Fôring av pumaen på amerikansk territorium er basert på villsvin, hvithaltyr eller muldyrhjort, men den tilpasser seg perfekt etter omgivelsene den finnes i.

Kumaren i Mellom-Amerika

Vi kan også finne en underart av pumaen i Mellom-Amerika, det er Puma concolor costaricensis, som er populært kjent som Mellomamerikansk puma eller Costa Rica puma. Selv om mye av dens habitat er ødelagt, kan vi fremdeles finne eksemplarer i Nicaragua, Costa Rica og Panama.

Denne katten lever med underarten i Nord-Amerika og med underarten i Sør-Amerika, i henholdsvis Nicaragua og Panama. Han bor i tørre skoger, i fuktige skoger og i skoger, men favorittstedene hans er fjell og tett skog .

Kumaren i Sør-Amerika

I Sør-Amerika er det stedet der det er flere underarter av puma, med totalt fire. I første omgang er Puma concolor concolor eller puma i Nord-Amerika. Det har også blitt truet av ødeleggelse av mye av sitt habitat, men vi kan finne det i Venezuela, Colombia, Brasil, Ecuador, Peru, Bolivia, Chile og Argentina.

Det er også Puma concolor cabrerae eller argentinsk puma, som du finner i Bolivia, Paraguay og Argentina. Puma concolor anthonyi eller puma fra Øst-Sør-Amerika er også på listen, som kan sees i Venezuela, Brasil, Paraguay, Argentina, Uruguay, på sistnevnte sted er det veldig sjelden å se og ble antatt utdødd .

Sist men ikke minst er Puma concolor puma eller puma i Sør-Amerika. Denne underarten finnes i Chile og Argentina, den er den sørligste av alle og den som støtter lavere temperatur . Alle disse artene har det til felles at de tilpasser seg til nesten alle typer habitater, fra fjellrike områder til lave regioner, varme, tempererte og kalde klima. I tillegg er det et av de 10 dyrene som hopper høyest i verden.

Yagouaroundi-cougaren

Til slutt finner vi Puma yagouaroundi eller ganske enkelt yaguarundí, det er et dyr som tilhører slekten puma, men mindre i størrelse enn sin slektning, Puma-konsoloren. Den måler 50 til 70 cm og jakter små dyr, den er litt større enn en vanlig katt, med et ansikt som ligner på en cougar som sådan.

Det er også et amerikansk dyr, til stede fra Sør-Texas, Mexico, gjennom Mellom-Amerika og til Andes-regionen i Sør-Amerika. Den lever i nærheten av vannstrømmer, i høylandet, krat, skog og gressletter . I henhold til regionen der den finnes, er den kjent som rød katt, øglekatt, oterkatt, blant andre.

Hvis du vil lese flere artikler som ligner på Hvor bor pumaen?, anbefaler vi at du går inn i vår nysgjerrighetsdel av dyreverdenen.

Anbefalt

Forbudt mat til hamsteren
2019
Hvordan fjerne larvene naturlig
2019
Vetnatura Veterinærsenter
2019