Hva delfiner spiser og hvor de bor

Delfinen, kjent som et av de mest sympatiske, morsomme og intelligente pattedyrene i dyreriket, tilhører familien av odontocete hvaler, som betyr at den i tillegg til å være et pattedyr tilpasset vannlevende liv, har tenner i stedet for karakteristiske skjegg av andre typer hvaler, som for hvaler.

Vil du vite mer informasjon om hva delfiner spiser og hvor de bor ? Fortsett å lese følgende artikkel, så forklarer vi deg det!

Hva delfiner lever av

I det første stadiet av livet lever delfiner bare av morsmelk, som har fett, næringsstoffer og proteiner som er nødvendige for at barnet skal vokse og utvikle seg til de blir voksen, hvor de vil skille seg fra moren. På jakt etter egen mat.

Delfiner er i sitt voksne stadium kjøttetende dyr, noe som betyr at de baserer kostholdet sitt på kjøttforbruk. Valget av byttedyr avhenger imidlertid hovedsakelig av den oseaniske regionen den bor, selv om den også varierer avhengig av hvilken art delfin det gjelder. Selv om noen arter av delfiner foretrekker små fisk som torsk, sild eller makrell, foretrekker noen andre blekksprut, blæksprutter og krepsdyr .

De større delfinene, som spekkhoggere, lever av sjøpattedyr, seler, sjøløver, pingviner, skilpadder og til og med gråhval.

Generelt tilsvarer mengden mat en delfin konsumerer daglig, 10% av kroppsvekten, slik at en delfin med en gjennomsnittsvekt på 200 kg trenger å spise omtrent 20 kg fisk hver dag, mens arter av større lik som spekkhoggeren vil trenge rundt 500 kg kjøtt daglig.

I tillegg må det tas hensyn til prosentandelen fett, protein og næringsstoffer som leveres av hver demning, siden mens makrell eller sild har høye mengder fett, blekksprut knapt er ansvarlig for dette levebrødet, og derfor må konsumeres i større mengde.

Hvordan delfiner jakter

For leting, fangst og jakt av matdelfiner bruker forskjellige metoder, som av sin oppfinnsomhet ikke etterlater likegyldighet til noen av havbunnsartene:

  • Gjennom ekkolokalisering, en teknikk der dyret avgir en lyd, slik at når det når en solid gjenstand, produserer det et sprett kjent som "ekko" som lar det beregne avstander, kan de lede og til og med bestemme størrelsen på sitt bytte i dybder på opptil 50 meter der det knapt er lys.
  • Beite er en teknikk som ofte brukes der delfiner samarbeider, slik at mens noen av dem omgir en skole med fisk for å begrense plassen og unngå rømming, kommer en av dem i banken og livnærer seg av dem., mens resten fortsetter å svømme rundt for å hindre dem i å spre seg.
  • Aquaplanning, er å dra byttet deres til grunt vann, for eksempel strendene ved strendene, der fisk knapt kan bevege seg lett og dermed kunne sluke dem. En lignende teknikk er å lage en gjørmete for å forhindre at offeret slipper ut.
  • Spekkhoggere bruker andre typer mer aggressive metoder, som å slå på isbankene for å balansere byttedyret sitt og få dem til å falle i havet eller fiske fisken med halene for å bedøve dem.

Hvor og hvordan delfiner bor

Delfiner er sosiale dyr som lever i familiegrupper kjent som belg. Omsorgen og beskyttelsen som er etablert i disse sosiale gruppene er et annet bevis på deres fantastiske intelligens, siden de er velvillige og medfølende med å ta vare på syke og skadde arter, så vel som beskyttere når det gjelder gravide kvinner og til og med er i stand til for å vise læring og overføringsatferd til avkommet, tilfeller der mødre lærer de unge bruken av verktøy, spesifikt, viser dem hvordan de skal dekke snuttene sine med svamper for å unngå å skade snuttene når de ser etter mat.

Når det gjelder deres habitat, bør vi vite at delfiner finnes i alle verdenshavene, og etablerer deres distribusjon basert på tilgjengeligheten av ressurser, samt underarten de tilhører.

To store grupper skiller seg ut, marine delfiner og oseaniske delfiner, inkludert det store flertallet av kjente arter. På denne måten er det kjent at noen arter, som tilfellet med flaske-delfin, bor i alle de varme og tempererte havene og verdenshavene, og unngår bare de arktiske og antarktiske havene. Andre arter foretrekker tempererte hav, for eksempel den oppførte delfinen, eller den grå delfinen, hvor sistnevnte ligger i dypere områder, full av kløfter og bratte områder, mens spekkhoggerne befinner seg i kalde områder langt fra ekvator.

Det er i sin tur en tredje spesiell gruppe der det er ferskvannsarter som bebor munningen av elver og elveløp. Dette faktum forekommer imidlertid ikke i alle elver, selv om det er vanlig å finne det i noen regioner i India (Ganges) og Sør-Amerika (Amazonas). I Amazonas finner vi for eksempel rosa delfiner, som står i fare for utryddelse.

Hvis du vil lese flere artikler som ligner på hva delfiner spiser og hvor de bor, anbefaler vi at du går inn i kategorien for ville dyr.

Anbefalt

Hvorfor lukter hunden min dårlige ører?
2019
De beste barnehagene for hunder i Madrid - barnehager i timen
2019
Campo Volantín veterinærklinikk
2019